Tietosuojaseloste


Päivitetty 19.12.2021

Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

MainosLähde Oy
Linnankatu 6 A, 87100 Kajaani
Puhelin: +358 44 020 5250
myynti@mainoslahde.fi

1. VERKKOSIVUT JA INTERNETPALVELUT

MainosLähde Oy käsittelee henkilötietojasi verkkosivustossaan tämän Tietosuojaselosteen ja sovellettavien lakien mukaisesti. Lue siksi tämä Tietosuojaseloste huolellisesti, mikäli aiot selata tai muulla tavalla käyttää sivustoa. Jos et hyväksy tämän Tietosuojaselosteen ehtoja, sinun on poistuttava sivustolta.

2. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset

Rekisterinpitäjä MainosLähde Oy käsittelee henkilötietoja noudattaen soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä (mukaan lukien EU:n yleinen tietosuoja-asetus, soveltavuuden mukaan).

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksia ovat:   

  • asiakaspalvelun hoitaminen
  • asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen
  • verkkosivukävijöiden tietojen käsittely verkkosivujen toiminnallisuuden varmistamiseksi ja kehittämiseksi
  • hyödyllisten kohdennettujen ja yksilöityjen palveluiden tarjoaminen asiakkaille
  • sidosryhmien (toimittajat, työnhakijat, muut yhteistyötahot)
  • henkilötietojen käsittely rekisterinpitäjän tuotteisiin ja palveluihin liittyviin tarkoituksiin, kuten tuotteiden ja palveluiden kehittäminen, tarjoaminen, toteuttaminen ja markkinointi

Lisäksi rekisteriin tallennettuja henkilötietoja voidaan käsitellä tietosuojalainsäädännön edellytysten mukaisesti rekisterinpitäjän sidosryhmäviestintään, kuten sosiaalisen median, uutiskirjeen, chatin, sähköisten tiedotteiden ja sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen liittyen.

3. KERÄTTÄVÄT HENKILÖTIEDOT

Voit käydä sivustolla antamatta henkilötietojasi. Sivusto jakautuu teknisesti eri osiin, joista joihinkin saatetaan tarvita henkilötietoja, ja joitain osia taas voidaan käyttää ilman henkilötietojen käsittelyä.

Kun käyt sivustolla, tietokoneesi lähettää tietyt tekniset ja muut tiedot automaattisesti meille (IP-osoitteen, selaintyypin ja käynnin lähteen). Keräämme tietoa verkkosivuston käytöstäsi myös evästeiden avulla. Lisätietoja on tämän Tietosuojaselosteen evästeitä koskevassa osiossa.

Tietyissä tapauksissa sivuston osissa sinua saatetaan pyytää antamaan henkilötietoja ja/tai rekisteröitymään, jotta voit toimittaa tietoa meille tai käyttää halumaasi palvelua. Kun rekisteröidyt sivustolle tai saat muulla tavoin käyttöösi tunnuksen tiliesi käyttöä varten, sinulta saatetaan pyytää tiettyjä tietoja.

4. KäsitTELYN TARKOITUS

Kun käsittelemme sivuston kautta kerättyjä henkilötietoja, tarkoituksena meillä on

  • varmistaa Sivuston käytön tehokkuus ja turvallisuus
  • kehittää Sivuston laatua ja palveluvalikoimaa
  • tarjota mukautettuja palveluita ja sisältöä tunnistamalla henkilökohtaiset tarpeesi ja kiinnostuksen kohteesi
  • parantaa palvelujamme 
  • ottamalla sinuun yhteyttä 
  • tehdä tutkimusta ja kerätä tilastotietoa (esimerkiksi missä Sivustomme osioissa käyttäjät käyvät ja miten kauan he viipyvät Sivustolla).

Pyrimme jatkuvasti tuottamaan kustannustehokkaita palveluita niin, ettei sinun tarvitse rekisteröityä erikseen jokaiseen sivuston palveluun.

Tietojen käsittelyn oikeudelliset perusteet ovat Mainoslähteen oikeutetut edut, jotka liittyvät yllä mainittuihin tarkoituksiin. MainosLähde Oy pyytää rekisteröidyn suostumusta henkilökäsittelyyn, kun sovellettavat lait sitä vaativat.

5. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTYS

Rekisteröidyt henkilöt antavat henkilötiedot itse tai tiedot saadaan heidän käyttäessään Sivustoa.

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen tarkoituksissa, joita varten ne on kerätty. Sen jälkeen henkilötiedot poistetaan tehokkaasti tai tehdään niistä nimettömiä tilastoja.

6. EVÄSTEET

Toisinaan MainosLähde saattaa tallentaa evästeiksi kutsuttuja tietoja käyttämääsi tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen tunnistamistasi varten, jos olet hyväksynyt tämän esimerkiksi antamalla suostumuksen tai muuttamalla selaimen asetuksia. Evästeiden avulla saamme tietoja siitä, miten ja milloin olet käyttänyt sivustoa, ja voimme parantaa palveluamme kehittämällä sivustoa. Evästeiden käyttö verkkosivustoilla on nykyään tavallista. Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit poistaa ne käytöstä muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia tai käyttämällä evästeasetuksia.

Huomaa kuitenkin, että evästeiden poistaminen käytöstä voi estää sinua käyttämästä tiettyjä sivuston palveluja.

7. Markkinointi ja asiakasanalyysit

Yrityksen tietoja voidaan luvalla käsitellä myös markkinointi- ja referenssien esittelyn yhteydessä. Niitä ovat esimerkiksi markkinointitoimet, prosessiesimerkit, liiketoiminnan kehittämiseen perustuvat käsittelyt. Niiden avulla voimme parantaa omaa tuotevalikoimaamme ja optimoida palveluitamme paremmaksi.

Sivustolla saattaa olla käytössä Google AdWordsin uudelleenmarkkinointi, joka näyttää mainoksia viimeaikaisen Sivustolla käyntisi perusteella. Sivustolla suoritettavan uudelleenmarkkinoinnin avulla lisätään tietoisuutta Mainoslähteen palveluista. Käyntejä koskevat tiedot kerätään tallentamalla kolmannen osapuolen eväste tietokoneellesi. Voit poistaa käytöstä sivuston käyttöön liittyvän uudelleenmarkkinoinnin evästeasetuksien avulla. Tarjolla on myös laajempia käytöstäpoistovaihtoehtoja, jotka liittyvät kolmansien osapuolten verkkosivustojen käyttöön: voit käydä Network Advertising Initiative -sivustolla, muokata uudelleenmarkkinointimainosten asetuksia Googlen mainosasetusten sivustolla tai poistaa evästeet kokonaan käytöstä.

Poista Google AdWordsin uudelleenmarkkinointi käytöstä >

8. VERKKOSIVUN ANALYTIIKKA

MainosLähde Oy käyttää verkkosivustoanalytiikkaa, kuten Google Cloud Platform ja Google Analyticsia, kun se kerää tilastotietoa sivuston käyttäjistä tarkoituksenaan parantaa sivuston sisältöä. Normaalisti tämä data on aina anonyymiä. Jos kuitenkin olet ladannut tunnistautuneena sisältöä verkkosivustolta, kirjautunut sisään verkkopalveluun tai siirtynyt verkkosivustolle sähköpostitse saamasi linkin kautta, saatamme pystyä tunnistamaan analytiikkadatan, joka on kerätty sivuston käytöstäsi. Voit käyttää evästeasetuksilla käytöstäpoistotoimintoja estääksesi seuraamisen sivustolla. Kannattaa muistaa, että sinun täytyy toistaa tämä toimenpide, kun käyt verkkosivustoilla eri tietokoneilla ja/tai selaimilla.

Voit poistaa Google Analyticsin käytöstä lataamalla Google Analyticsin Opt-out Browser -lisäosan.

Poista Google Analytics käytöstä >

9. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötiedot on saatu pääsääntöisesti seuraavista tietolähteistä:

  • suoraan rekisteröidyltä itseltään asiakassuhteen hoitamiseksi
  • suoraan rekisteröidyltä itseltään työnhaun ja rekrytoinnin osana
  • suoraan rekisteröidyltä itseltään muun yhteistyösuhteen osana
  • julkisista/yleisesti saatavilla olevista lähteistä (verkkosivut ja kaupparekisteri)
  • rekisteröidyn työnantajan tai muun rekisterinpitäjän asiakas-, liike-, yhteistyö- tai sopimussuhteessa olevan tahon edustajalta
  • Suomen Asiakastieto Oy:n tai Fonectan rekistereistä tarkistetaan yrityksiä koskevia tietoja liiketoiminnan yhteydessä, jotka raportit saattavat sisältää tietoja myös yritysten edustajista

10. Henkilötietojen SIIRTÄMINEN

Voimme luovuttaa yritys- ja henkilötietoja vain asiakkaan suostumuksella esimerkiksi tavaran- ja palveluntoimittajille, maksupalvelujen tarjoajille tai liikekumppaneille. Varmistamme ennen tietojen luovuttamista, että asiaan kuuluvia salassapitovelvoitteita noudatetaan ja asiakkaalta on siihen kirjallinen lupa.

Palveluiden tarjoaminen ja sopimuksien toteutuminen edellyttää yritys- ja henkilötietojen luovuttamista kolmannelle osapuolelle.

Kolmannet osapuolet
Luovutamme yritystietoja, toimeksiannon tai sopimuksen täytäntöön panemiseksi yrityksille, joiden kanssa teemme yhteistyötä voidaksemme tarjota palveluita, kuten kotisivujen hosting- tai domain välityspalvelut. Palveluihin kuuluvat esimerkiksi turvalliset tunnistautumisratkaisut vastaanottajien ja toteuttajien välillä.

Olemme tehneet valittujen palveluntoimittajien kanssa sopimuksia, jotka sisältävät henkilötietojen käsittelyn palveluntarjoajan tai MainosLähde Oy:n puolesta. Tällaisia sopimuksia ovat esimerkiksi palvelinsali ja digitaalisia palveluita tarjoavien toimittajien kanssa.

11. ASIAKASSUHTEIDEN HALLINTA

Monien muiden yritysten tavoin MainosLähde Oy hyödyntää asiakassuhteiden hallinnan (CRM) tietokantoja hallitakseen, tallentaakseen ja seuratakseen myyntiään. Nämä tietokannat voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja asiakkaistamme, potentiaalisista asiakkaistamme ja muiden yritysten edustajista, joiden kanssa Mainoslähde on liikesuhteessa tai pyrkii sellaiseen. Tietokannat voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja myös asiakkaiden asiakkaista tai loppukäyttäjistä, jotka ottavat yhteyttä MainosLähde Oy:n toteuttamiiin järjestelmiin ja sovelluksiin liittyen tai muihin ylläpidon piirissä oleviin laitteisiin.

12. KERÄTTÄVÄT HENKILÖTIEDOT

Seuraavia tietoja kerätään ja käsitellään eri tietokantojen yhteydessä:

  • nimi
  • titteli
  • yritys
  • sähköpostiosoite
  • matkapuhelinnumero
  • osoite
  • mahdolliset muut aiheeseen liittyvät olennaiset tiedot

13. Rekisteröidyn oikeudeLISET PERUSTEET

Rekisteröidyllä on seuraavat, tapauskohtaisesti sovellettavat oikeudet:

Oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihin
Rekisteröidyllä on oikeus saada rekisterinpitäjältä vahvistus siitä, että häntä koskevia henkilötietoja käsitellään tai niitä ei käsitellä. Jos henkilötietoja käsitellään, henkilöllä on oikeus saada pääsy tietoihin.

Oikeus vaatia tiedon oikaisemista, poistamista tai käsittelyn rajoittamista
Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterinpitäjää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tiedot, sekä poistamaan jonkin häntä koskevan henkilötiedon tai pyytää käsittelyn rajoittamista laissa säädetyin perustein.

Vastustamisoikeus
Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa henkilötietojensa käsittelyä erityiseen tilanteeseensa liittyen, silloin kuin rekisterinpitäjä käsittelee henkilötietoja oikeutetun edun perusteella.

Oikeuksien käyttäminen
Voit käyttää edellä esiteltyjä rekisteröidyn oikeuksiasi ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjään lähettämällä sähköpostin osoitteeseen myynti@mainoslahde.fi. Pyrimme vastaamaan sinulle mahdollisimman pikaisesti ja annamme tarvittaessa lisäohjeita tai esitämme lisäkysymyksiä pyyntösi mukaan.

Pyydämme huomioimaan, että ennen pyynnön toteuttamista meillä on oikeus ja velvollisuus varmentua henkilöllisyydestäsi, jolla meidän on kyettävä tunnistamaan sinut riittävällä tavalla.

Jos pyyntösi on ilmeisen perusteeton tai kohtuuton, voimme joko periä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun pyynnön toteuttamisesta tai kieltäytyä suorittamasta pyydettyä toimea.

14. Henkilötietojen käsittelyN PERUSTEET

Rekisterinpitäjä ei käytä automaattista päätöksentekoa, kuten automaattista profilointia, osana henkilötietojen käsittelytoimintaa.

Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa asiakasyritysten kanssa solmittuja yhteys- ja myyntisopimuksia. Lisäksi henkilötietojen käsittely on tarpeen, kun MainosLähde pyrkii edistämään oikeutettuja etujaan tavanomaisessa liiketoiminnassaan. MainosLähde pyytää rekisteröidyn suostumusta henkilökäsittelyyn, kun sovellettavat lait sitä vaativat.

15. Yleinen kuvaus rekisterinpitäjän asianmukaisista teknisistä turvatoimista

Henkilötietorekistereihin on annettu pääsyoikeus vain sellaisille rekisterinpitäjän työntekijöille, jotka ovat allekirjoittaneet asianmukaiset NDA salassapitositoumukset ja jotka ovat perehdytettyjä henkilötietorekistereiden käyttämiseksi.

Rekisterinpitäjä on antanut työntekijöilleen henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskien sitovia kirjallisia ohjeita ja määräyksiä, joita työntekijät ovat sitoutuneet noudattamaan. Rekisterinpitäjän tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.

Rekisterinpitäjä tarkastaa henkilötietojen käsittelytoimintonsa ja niissä käytettävät järjestelmät ja laitteet säännöllisin väliajoin ja mm. arvioi henkilötietojen käsittelytoimintaan sisältyvät riskit esimerkiksi uutta teknologiaa käyttöönotettaessa.

16. TIETOSUOJASELOSTEEN PÄIVITYKSET

MainosLähde Oy pyrkii kehittämään sivustoaan, liiketoimintaansa sekä tietosuojaprosessejaan ja -työkalujaan jatkuvasti, ja pidättää oikeuden tehdä tähän yksityisyydensuojakäytäntöön muutoksia. MainosLähde toivoo, että käyt katsomassa tämän Tietosuojaselosteen silloin tällöin mahdollisten päivityksien varalta. Sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti MainosLähde Oy voi ottaa sinuun yhteyttä myös muiden käyttöliittymien kautta tai kerättyjen yhteystietojen avulla kertoakseen päivityksistä, joilla on olennaista vaikutusta sinuun rekisteröitynä henkilönä.

Mikäli sinulla on kysyttävää liittyen rekisterinpitäjän suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä tämän tietosuojaselosteen alussa ilmoitetuilla yhteydenottotavoilla.